Bakvorm zonder antiaanbaklaag van Riess

Ben je op zoek naar een bakvorm zonder antiaanbaklaag? De bakvormen van Riess zijn de ecologische bakvormen van een hoge kwaliteit. Het glasoppervlak van email remt niet alleen bacteriën, maar is ook zeer eenvoudig te reinigen.

Riess bakvormen zijn geschikt voor de vaatwasser, op een licht glasprogramma geeft het beste resultaat. Toch raden wij u aan de bakvormen met de hand te wassen voor langdurige stralende glans.

Bekijk ons assortiment van Riess >

Handmatige reiniging
Na gebruik de nog warme bakvorm met warm water vullen en een tijdje laten weken. Zo kunnen bakresten moeiteloos worden verwijderd. Bij zeer vastgekoekte resten of aangebrand eten eventueel kort koken met water en afwasmiddel. Daarna met afwasmiddel en spons of afwasborstel schoonmaken.

Reiniging met de vaatwasser
Verwijder bakresten of verbrand voedsel en spoel de bakvorm na met warm water voordat u uw bakvorm in de vaatwasser plaatst. Gebruik het lichte glasprogramma van uw vaatwasser.

Voordelen
Email bestaat uit natuurlijke materialen en heeft vele prachtige kenmerken. Tien voordelen van de premium email van Riess:

  1. CO2-neutraal
  2. Geschikt voor inductie en alle andere warmtebronnen
  3. Snij- en krasbestendig
  4. Makkelijk te reinigen en antibacterieel
  5. Gezonder en energiebesparend koken
  6. Geur neutraal
  7. Hittebestendig tot 450 °C – aanbevolen maximale temperatuur 220 °C
  8. Langdurig houdbaar indien goed behandeld
  9. Verkrijgbaar in vele kleuren en modellen
  10. Volledig recyclebaar

Een emaillen bakvorm is niet slechts de eerste keus voor iemand met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken. De bakvormen van Riess worden CO2 neutraal geproduceerd. Zo wordt er gebruik gemaakt van groene energie door middel van eigen waterkrachtcentrales. Bij de productie worden natuurlijke minerale bronnen gebruikt zoals staal, kwarts, klei, veldspar, borax en soda. Email is dus recyclebaar!

De eenvoudige vormen, de goede materialen en mooie kleuren spreken mensen aan die houden van tijdloze kwaliteit en duurzaamheid. Een emaillen bakvorm gaat een leven lang mee!

Eigenlijk is email niets anders dan een soort glas dat bij 840 C is vast gesmolten op een basis van ijzer. Dit zorgt voor een zeer glad, niet poreus oppervlak dat geen stoffen afgeeft. Er kunnen geen stoffen uit de bakvorm in het voedsel trekken en het voedsel blijft daardoor zuiver en de smaak puur.

De bakvormen worden met de hand gemaakt en zijn dus nooit precies hetzelfde. Alle producten van Riess zijn geschikt voor gas, inductie, keramiek en oven.

Bekijk ons assortiment van Riess >