Ekobo Biobu bamboe servies

De producten van Ekobo zijn geproduceerd van natuurlijke materialen. De mooie en leuke spulletjes worden gemaakt van bamboe en zijn daardoor zeer milieuvriendelijk. Bamboe is één van de snelst groeiende grassoorten. Daarbij kan bamboe groeien zonder gebruik te maken van pesticiden, kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

Bamboe heeft een warme en krachtige uitstraling. De producten ven Ekobo zijn met zorg ontworpen en geproduceerd. Door het sterke design en gebruik te maken van mooie materialen hebben de producten van Ekobo een duurzaam karakter.

Ekobo is een sociaal en ecologisch verantwoorde onderneming die rekening houdt met de omgeving en het milieu. Door direct afspraken te maken met lokale ondernemers verlaagd Ekobo het aantal tussenpersonen. Daardoor krijgen de werklieden een beter salaris en is de kwaliteit van de productie gegarandeerd. Het doel van Ekobo is het versterken van de relatie met hun toeleverancier.

Daarbij werkt Ekobo nauw samen met deze ambachtslieden. Het delen van kennis en ervaring levert een hoog kwalitatief product waarbij design en innovatie voorop staat. De samenwerking helpt bij het versterken van de relatie en biedt de werklieden een stabiele inkomstenbron.
Investeren in lokale ondernemers en goede werkplaatsen. Ekobo helpt bij de financering en realisatie van goede lokale ondernemingen. Zonder de culturele gewoontes of sociale systemen te veranderen.

Deze onafhankelijke werkplaatsen hebben een duidelijke invloed op het gebied van bijvoorbeeld het verbieden van kinderarbeid, betere afvalscheiding en recycling en de kwaliteit van de lucht en het licht. De nadruk ligt bij het verzorgen van een eerlijk inkomen en het behouden van optimale kwaliteit.

Ekobo kiest bewust voor bamboe als bron om mee te werken omdat dat een van ’s werelds grootste vernieuwbare bronnen is. Bamboe is een snel groeiende grassoort dat groeit zonder pesticiden, kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Het kan elke drie jaar worden geoogst zonder de plant of de omgeving te beschadigen.

Bekijk ons assortiment van Ekobo >