Zuperzozial uit de handel? Compleet vernieuwd!

Zuperzozial is compleet vernieuwd en gemaakt van bioplastic

Zuperzozial is compleet vernieuwd en heeft een duurzame servieslijn ontworpen. Deze producten zijn gemaakt van bioplastic en hernieuwbare grondstoffen, zoals maïs, suikerriet en graan. Duurzaam, super sterk en ook nog eens mooi op tafel. Geniet van het servies als alternatief voor melamine servies. De duurzame opvolger van het bamboe servies.

Bekijk ons assortiment van Zuperzozial servies >

Naar aanleiding van een advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) was Zuperzozial in 2021 genoodzaakt de oude grondstof van bamboe en mais te vervangen. Dit advies geldt overigens vooralsnog alleen voor de drie Benelux-landen.

Uit de diverse tests kwam naar voren dat schadelijke stoffen vrij kwamen bij een klein deel van de producten bij een langdurige verhitting van drie maal twee uur lang boven de 70 graden. Daarbij kwamen deze stoffen vrij bij een klein deel van de geteste producten. Bij normaal dagelijks gebruik zouden deze waardes niet gehaald worden. Toch heeft Zuperzozial op advies van de NVWA in 2021 besloten naar een alternatief te zoeken. Zuperzozial is daarom overgestapt op een bioplastic die wel voldoet aan deze nieuwe eisen.

De suiker uit deze planten wordt gefermenteerd en gedestilleerd waarbij melkzuur (lactic acid) ontstaat. Aan het melkzuur wordt talkpoeder toegevoegd waardoor het kristalliseert. Hierdoor ontstaat een PLA dat beter bestand is tegen hitte, namelijk C-PLA. C-PLA bioplastic producten zijn geschikt voor dagelijks gebruik, kort opwarmen in de magnetron en kunnen in de vaatwasser. De producten zijn voedselveilig en zonder kunstmatige toevoegingen zoals BPA en melamine.

Ecozo heeft altijd het grootste assortiment Zuperzozial servies en is de leverancier van het eerste uur. Al jaren lang houden we van dit unieke merk en hebben een goede relatie met de producent.

Bekijk ons assortiment van Zuperzozial servies >