De Week Zonder Afval 2022

Food Huggers Set van 5 Ice Blue sfeer

De Week Zonder Afval is een aantal dagen aan de gang en ik zie al veel initiatieven en ideeën voorbij komen. Zo’n speciale week hebben we nodig om geïnspireerd te worden om beter om te gaan met ons afval of er weer even aan herinnert te worden.

Er zijn veel mensen die heel bewust nadenken wat ze kopen of wat ze kopen niet onnodig is verpakt. Ze gaan met liefde naar die winkel waar geen plastic om de komkommer zit, zelfs als ze daar extra voor moeten omfietsen. Super dat deze mensen dat doen. De groep groeit die op deze manier bijdraagt aan een kleinere afvalberg.

Zelf kijk ik altijd goed naar wat ik koop, maar omfietsen om verpakking te vermijden, dat doe ik niet. De meeste mensen doen dat denk ik niet. Of niet altijd. Maar als ik in de supermarkt kan kiezen tussen losse appels of appels in een plastic zak dan kies ik altijd voor losse appels. En die doe ik dan in mijn herbruikbare zakje.

Waar het om gaat is dat je als consument geen keus meer hoeft te maken. Dat de enige keus verpakkingsvrij is. Vanuit de industrie moet deze verandering komen, zij moeten de producten aanbieden zonder verpakking en als het niet anders kan verpakken met herbruikbare materialen. Dan kan de Week Zonder Afval een week van feest worden.

Herbruikbare silicone deksels van Food Huggers

Food Huggers zijn dé oplossing voor groente en fruit die overblijven. In plaats van bakjes in de koelkast of een stuk folie, kan je de foodhuggers op de open kant van het stuk groente of fruit plaatsen. Hiermee behoud je de kwaliteit. Ze zijn gemaakt van flexibel rubber dat goed blijft zitten, en voor verschillende formaten te gebruiken zijn. Er zijn daarnaast ook huggers van verschillende grootte, zodat je elk stuk fruit of groente kan beschermen.

De vorm van de siliconen vormen passen perfect om fruit en groente. Dat maakt het gebruik van aluminiumfolie helemaal overbodig. Zo verminder je direct onnodig restafval. Ecozo is het verkooppunt voor Foodhuggers.

Bekijk de herbruikbare deksles van Food Huggers.

beeGoodies bee wrap

Bee wraps van beeGoodies zijn geschikt voor kaas, groente, fruit, brood en andere gebakken producten. Niet geschikt voor vlees. Je kunt er ook heel makklijk bakjes en schalen mee afdekken en het is ideaal om iets onder te laten rijzen. De bijenwas en jojobaolie hebben antibacteriële eigenschappen waardoor je voedsel langer vers blijft en je de wrap steeds opnieuw kunt gebruiken. De bijenwas komt uit Europa, de boomhars uit Portugal. De doeken zelf worden met de hand gemaakt in Duitsland.

Bekijk de bee wraps van van BebeeGoodies.