Hoe Zero Waste is jou leven?

Klean Kanteen rietjes

Op naar een Zero Waste Nederland. Laten we allemaal stoppen met het gebruiken van wegwerp koffiebekers, bordjes, rietjes en dergelijke. Het geeft zoveel afval en dat is niet wat wij moeten willen. Als wij het niet meer kopen, dan komt het ook niet terecht op de afvalberg of erger langs de weg.

 

Hoe milieuvriendelijk zijn wegwerpproducten

 

Er zijn natuurlijk milieu vriendelijke wegwerp producten, maar het concept is hetzelfde. Het wordt gemaakt om eenmalig te gebruiken en dat kan in deze tijd gewoon niet meer. In de vorige eeuw werd dit door de fabrikanten aangeprezen als makkelijk en snel, maar het geeft alleen maar rotzooi. Voor die tijd bestond het niet en daarom kunnen we nu ook best zonder wegwerp producten.

 

Stop met wegwerp

 

Het is even omdenken en steeds meer mensen en bedrijven hebben al veranderingen doorgevoerd om geheel of gedeeltelijk te stoppen met wegwerp producten. Zoals Mc Donalds in Frankrijk en de Duitse spoorwegen. In de trein in Duitsland kan je vanaf januari ook je koffie in een kopje krijgen en je maaltijd op een gewoon bord. Bij Mc Donalds in Frankrijk gaan de frietjes en je drinken in een herbruikbare plastic bakje en glas om na gebruik afgewassen te worden. Even wennen misschien maar voor je het weet weet je niet beter.

 

Nederland naar de anti-afvalwet

 

Nederland mag wat mij betreft een voorbeeld nemen aan deze twee landen en ook starten met een anti-afvalwet. Minder afval is wat de aarde nodig heeft. Overheden moeten starten met regels maken omtrent verpakking en wegwerp producten. Zoals in Duitsland waar volgend jaar restaurants en bars verplicht zijn om herbruikbare varianten aan te bieden. Iedereen moet daar de mogelijkheid hebben om verpakkingsvrij te eten en te drinken.

 

Ga voor Zero Waste

Maak het verschil en stop met het weggooien van bekers en rietjes! Met deze 5 tips kan je beginnen aan een Zero Waste leven met minder afval.

Herbruikbare rietjes

Herbruikbare rietjes van RVS. De ideale vervanger van de plastic rietjes. Eenvoudig schoon te maken met het speciale borsteltje. Een set van 4 mooie roestvrijstalen rietjes. Gebruik de rietjes bij een koel drankje, smoothie of milkshake. Dat maakt je drankje uit de drinkbekers van Klean Kanteen nog zomerser om uit te drinken, want soms hoort een rietje er gewoon bij.

Bekijk de herbruikbare rietjes van Klean Kanteen.

Koffie beker voor jou coffee-to-go

Je koffie en thee blijft lang warm in een insulated fles of beker. Of gebruik je insulated fles voor een koud drankje of smoothie, want het blijft gegarandeerd lang koud. Ga er lekker op uit en geniet van je zelf meegebrachte drinken.

Bekijk de koffiebekers van onder andere Klean Kanteen en Zuperzozial.

Dopper fles voor water

Dopper waterflesjes koop je het beste bij Ecozo. Wij zijn al jaren de specialist voor de waterflesjes van onder andere Dopper met de beste aanbiedingen en prijs. Dopper is een mooi vormgeven waterflesje dat je keer op keer kan vullen met kraanwater. Ecozo is hét Dopper verkooppunt.

Bekijk de waterflessen van onder andere Dopper.

Lunch box voor je broodje of fruit

Je wilt gezond eten en zo min mogelijk voedsel verspillen. Ecozo heeft veel verschillende eetbakjes in het assortiment. Je kan kiezen uit verschillende maten, materialen en kleur. De boxen met verschillende vakken zijn super handig. Ideaal om mee te nemen naar school, kantoor of dagje uit. Of je nu boterhammen, een salade, fruit of soep wilt meenemen. Wij hebben de lunchbox die je nodig hebt. Of wat dacht je van pasta van de vorige dag? Vul eenvoudig je lunchbox en geniet van je lunch.

Bekijk de waterflessen van onder andere Eco Lunchbox.

Re-Sack herbruikbare Boodschappentas net long handle

Re-Sack is de herbruikbare boodschappentas voor je boodschappen. Handig om altijd bij je te hebben. Het is een ruime en sterk netje waar je veel boodschappen in kunt meenemen. Verkrijgbaar met een lang en kort handvat. De netjes zijn goed op te vouwen en passen perfect in je handtas.

Bekijk de tassen van Re-Sack.

Call to action om product uit te lichten

  • Nu besteld, morgen in huis

Avocado Hugger herbruikbare deksel Food Huggers
0 out of 5

De Avocado Hugger van Food Huggers houdt halve avocado's langer vers. De sleeve is zeer geschikt voor de wat kleinere avocado's. In de sleeve zit een gat voor de pit....

Oorspronkelijke prijs was: €8,50.Huidige prijs is: €5,94. inclusief BTW

  • Nu besteld, morgen in huis

Bacsac Baclong 3 – 110 liter – plantenzak voor buiten
0 out of 5

Bacsac is de plantenzak voor in de tuin of op je balkon. Deze Bacsac Baclong 3 is de middelste variant van de Baclong plantenzak serie van Bacsac, het alternatief voor...

Oorspronkelijke prijs was: €114,01.Huidige prijs is: €87,95. inclusief BTW