Waarom zijn bijen belangrijk?

Bijen

Vandaag is het Wereld Bijendag. Bijen zijn enorm belangrijk en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Bijen zoemen iedere dag van bloem naar bloem en zorgen zo voor de nodige verstuiving.

En vergeet de honing niet! Ook dat is het werk van de bij. Een bezig diertje waar wij mensen niet zonder kunnen. En dat moeten we koesteren. Wat kan jij doen waar bijen blij van worden? Zorg voor bloemen of kruiden in de tuin of balkon en maai het gras minder vaak. Help de bijen, want we kunnen niet zonder!

We hebben diverse producten in onze shop die gemaakt zijn met de hulp van bijen. Neem bijvoorbeeld de bijenwasdoeken. De doeken zijn het milieuvriendelijke alternatief voor huishoudfolie. Snuffel lekker rond in onze shop.

Bijenwasdoeken van Beeskin

De bijenwasdoeken van Beeskin bestaan uitsluitend uit katoen (gecertificeerd volgens de hoogste standaard), bijenwas (getest op residuen van schadelijke stoffen en pesticiden), organische jojoba-olie en natuurlijke boomhars. Beeskin bijenwasdoeken kunnen tot 1 jaar worden gebruikt, gewassen en hergebruikt. Daarna kunnen ze eenvoudig worden gecomposteerd of als natuurlijke ontsteker voor de haard worden gebruikt.

Bekijk de bijewasdoekjes van van Beeskin.

beeGoodies bee wrap

Bee wraps van beeGoodies zijn geschikt voor kaas, groente, fruit, brood en andere gebakken producten. Niet geschikt voor vlees. Je kunt er ook heel makklijk bakjes en schalen mee afdekken en het is ideaal om iets onder te laten rijzen. De bijenwas en jojobaolie hebben antibacteriële eigenschappen waardoor je voedsel langer vers blijft en je de wrap steeds opnieuw kunt gebruiken. De bijenwas komt uit Europa, de boomhars uit Portugal. De doeken zelf worden met de hand gemaakt in Duitsland.

Bekijk de bee wraps van BebeeGoodies.